BURSA / YILDIRIM - HÜMA HATUN ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU

´Otizmde Konuşma ve Dil Terapisi´ Erasmus+ ve eTwinning Projesi

Hüma Hatun Özel Eğitim Anaokulu Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti 'Otizmde Konuşma ve Dil Terapisi' projesi kapsamında 16-21 Eylül tarihleri arasında İspanyanın Valensiya bölgesi Santa Pola şehrinde CEIP Vicenta Ruso okulunda iş başı gözlem gerçekleştirmiştir.

Avrupa Birliği´nin eğitim alanında gerçekleştirilen Erasmus programı kapsamında kurumumuz 2018 yılında bütçelendirilen ´Otizmde Konuşma ve Dil Terapisi´ projesi İspanyanın Valensiya Santa Pola şehrinde iş başı gözlem olarak gerçekleştirmiştir. Otistik çocukların dil ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik Santa Pola şehrinde yer alan özel eğitim okullarında, Otistik çocukların eğitiminde sık kullanılan Prompt Tekniği, Hanen Tekniği, More than Words Programı ve Doğal Öğretim tekniği yerinde gözlemlenmiştir. Özel Eğitim okullarında dil ve konuşma becerilerini arttırmaya yönelik bir ders olarak "Drama", "Müzik" "PECS" "TEACCH" yöntemlerinin ders aktiviteleri ev sahibi okullar tarafından gerçekleştirilmiştir. Ev sahipliğinden dolayı CEIP Vicenta Ruso okuluna ve tüm programı düzenleyen konuşma terapisti Jaime Garcera Fernandez´e teşekkür ederiz.

Yayın: 15.11.2018 - Güncelleme: 02.02.2021 23:02 - Görüntülenme: 791