T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - HÜMA HATUN ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU

Okulumuzun Tarihçesi

Kurum binası 2014 yılında Yıldırım Kaymakamlığı Hizmet Vakfı tarafından yapılarak Milli Eğitim' e hibe edilmiştir. Kurum, özel eğitime ihtiyacı olan okulöncesi çocukların eğitimi amaçlanarak yapılmıştır. 2014-2015 Eğitim- Öğretim Yılında Hüma Hatun Özel Eğitim Anaokulu olarak eğitim- öğretime başlamıştır.

Okulumuz 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 1 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, 9 Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni, 9 Okul Öncesi Öğretmeni, 1 Hemşire, 1 memur, 1 Yardımcı Personel, 5 Servis Görevlisi ile eğitim- öğretim hizmetini yürütmektedir.

Okulumuz 3 yıl önce Avrupa Okul Ağı olan etwinning platformuna kayıt olarak bu platformda uluslararası projelere kuruculuk yapmıştır. Behaviriual Education for Autistic Kids (BEFAK), Small Scientists STEM Club, Language and Speech Therapy (LAST-A) gibi özel eğitim alanına özgü farklı ülkelerden 35 okulla iş birlikleri yapılarak kurum kapasitesi arttırılmıştır. Bu projeler Avrupa Birliği Bakanlığınca yürütülen değerlendirme faaliyetlerinde Ulusal Kalite etiketi, Merkezi Destek Servisleri tarafından da Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Yine kurumumuz 2017-2019 yılları arasında Avrupa Birliği Bakanlığınca desteklenen Erasmus+ projeleri yürütmüştür. Bu projeler 'Küçük Bilim İnsanları Avrupa Yolunda' ve 'Otistik Çocuklarda Konuşma ve Dil Terapisi' projeleri ile kurumumuza 25.973,00 Avro hibe kazandırılmış, bu hibe ile kurum öğretmenlerimiz yurt dışı hareketliliklerinde bulunmuş, farklı beceri ve yeterliliklerle önce kurumumuzda sonra ilçemizde ve ilimizde yenilikçi eğitim metotlarını ve uygulamaları, proje içerisinde yer alan tüm çıktıları paydaşlarla paylaşmışlardır.

Okulumuz yürütmekte olduğu Beslenme Dostu Okul Projesindeki başarısıyla 23 Mayıs 2018 tarihinde 3 yıl süreyle "BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI" almaya hak kazanmıştır.

Okulumuz Beyaz Bayrak Projesi yürütmektedir ve 2018 yılında Beyaz Bayrakla ödüllendirilmiştir.

Okulumuz  MEB&TSE işbirliğinde hazırlanan Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Belgelendirme Programı kapsamında "OKULUM TEMİZ BELGESİ"ni almaya hak kazanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2018 - Güncelleme: 12.11.2020 12:02 - Görüntülenme: 921
  Beğen | 0  kişi beğendi